Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam wam kolejny mój wymyślony przepis z dodatkiem marchwi, moim zdaniem dobry pomysł na to gdy dzieci nie lubią marchwi. Nie jest wyczuwalna w pyzach za to " smak niebo w gębie ". A gdy doda się pieczarek to już w ogóle obłęd. Nie to żebym się chwaliła ale ostatnio moje dania samą mnie zaskakują. Pyzy w moim domu zagoszczą na dobre co raz będę robiła jakieś inne.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1047
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1047
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki wraz z marchwią wstawić do gotowania (posolić więcej niż do obiadu ). W międzyczasie naszykować pieczarki a cebule podsmażyć na rumiano na oleju. Dodać przygotowane pieczarki, posolić obsypać pieprzem i smażyć do czasu aż z pieczarek wyparuje woda, tak przygotowane odstawić do ostygnięcia.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mięsa. do przeciśniętych ziemniaków dodać jajka oraz obie mąki i wyrobić ręką na jednolitą masę.
Gdy ciasto jest już gotowe, rękę obsypać mąką urwać kawałek ciasta ziemniaczanego rozpłaszczyć je na ręku nałożyć farsz pieczarkowy i zawijając uformować kulkę.
Uformowane kule ułożyć na stolnicy wysypanej mąką i lekko je obsypać mąką ( później w czasie wkładania do wody jeszcze je obtoczyć mąką.
Gdy osolona woda się zagotuje wkładać przygotowane pyzy i zagotować. Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 minut. Ugotowane wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej na talerz.
Tak przygotowane pyzy podawać kto z czym lubi. Polecam serdecznie są przepyszne.