Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pikantnie według indywidualnego uznania. Polecam na wizytę, na przekąskę i do pracy.
        Nóż i deska do krojenia, tarka jarzynowa, gril/patelnia
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
        
        
                Składniki
Wykonujemy sałatkę: odsączamy tuńczyka oraz kukurydzę i umieszczamy w miseczce. Szczypior myjemy i kroimy wraz z cebulką. Seler kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko dodajemy do miseczki, dodajemy majonez oraz pieprz do smaku.
Wrapy polewamy sosem Sriracha według własnego smaku po jednej stronie
Żółty ser ścieramy ma tarce jarzynowej i posypujemy po sosie.
Nakładamy połowę sałatki na jedną połowę wrapu, a następnie składamy na pół przykrywając połówkę z sałatką. Tak samo postępujemy z drugim wrapem.
Złożony wrap kładziemy na rozgrzany gril z pokrywą lub na patelnię i podgrzewamy kilka minut. Jeśli robimy na patelni, trzeba będzie odwrócić na drugą stronę.
Gotowe wrapy kroimy na pół przed podaniem. Można posypać natką pietruszki.