Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pikantnie według indywidualnego uznania. Polecam na wizytę, na przekąskę i do pracy.
Nóż i deska do krojenia, tarka jarzynowa, gril/patelnia
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Wykonujemy sałatkę: odsączamy tuńczyka oraz kukurydzę i umieszczamy w miseczce. Szczypior myjemy i kroimy wraz z cebulką. Seler kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko dodajemy do miseczki, dodajemy majonez oraz pieprz do smaku.
Wrapy polewamy sosem Sriracha według własnego smaku po jednej stronie
Żółty ser ścieramy ma tarce jarzynowej i posypujemy po sosie.
Nakładamy połowę sałatki na jedną połowę wrapu, a następnie składamy na pół przykrywając połówkę z sałatką. Tak samo postępujemy z drugim wrapem.
Złożony wrap kładziemy na rozgrzany gril z pokrywą lub na patelnię i podgrzewamy kilka minut. Jeśli robimy na patelni, trzeba będzie odwrócić na drugą stronę.
Gotowe wrapy kroimy na pół przed podaniem. Można posypać natką pietruszki.