Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy lubią tradycyjne flaczki, za to takie zasmakują każdemu. Moje dzieci nazywają to danie zupa kurczakową.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1616
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1924
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1616
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1924
Składniki
Na początek gotujemy rosół - do dużego garnka wrzucamy kurczaka ( wcześniej porcjujemy ), udka i pokrojoną włoszczyznę. Cebulę opiekamy na palniku gazowym i dorzucamy do rosołu. Czekamy, aż mięso będzie odchodziło od kości. Rosół odcedzamy, zachowujemy marchewkę, pietruszkę i oczywiście mięso.
Mięsko oddzielamy od kości, kroimy w kawałki, marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do rosołu, doprawiamy do smaku ( powinno być pikantnie - w końcu to "flaczki" ). Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i stale mieszając krótko smażymy.
Gotową zasmażkę dodajemy do naszej zupki, zagotowujemy i na koniec posypujemy posiekaną natką. Danie jest gotowe do podania - mi najbardziej smakuje z pajdą świeżutkiego chleba.