Do góry

Dania główne Przepis na:

"Gulasz" mięsno-jabłkowy ( bez soli )

Gulasz mięsno-jabłkowy ( bez soli )

Autor:

Przepisów i artykułów: 582 Ocena: 10474

Dodano:

Odsłon: 507

Bez użycia soli. Koniecznie chciałam połączyć mięso z kurczaka z jabłkiem i udało się. Wyszedł wspaniały dietetyczny gulasz bez użycia soli.

Składniki

  • pierś z kurczaka 500 g
  • 2 jabłka
  • sok jabłkowy 2 szklanki
  • miód 1-1,5 łyżki
  • pieprz, majeranek
  • sok z cytryny
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dla 2 osób
    Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem i majerankiem, przekładamy do miski. Całość zalewamy szklanką soku jabłkowego i wstawiamy do lodówki, na minimum godzinę.

    Po tym czasie osączone mięso smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Obsmażamy z obu stron.

    Obrane jabłka kroimy w drobniutką kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do marynaty w której było mięso.

    Marynatą podlewamy mięso. W czasie duszenia dolewamy sok jabłkowy. Miód dodajemy dopiero pod koniec duszenia.

    Po około 20 minutach danie jest gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń