Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna pizza na ciescie z serka homogenizowanego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14872
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14872
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Składniki
Wyrabiamy ciasto z maki, proszku, jajka, serka, oleju i soli. Blache do ciasta, ok 30x40 cm, smarujemy tluszczem i wysypujemy bulka tarta lub kasza manna, nastepnie wylepiamy ciastem (rowniez boki odrobine) . Ciasto bedzie lepkie, wiec pomoze zwilzenie palcy.
Wylepione ciasto smarujemy sosem pomidorowym (przecier, oliwa, przyprawy). Na to nakladamy przesmazone pieczarki z cebulka, nastepnie odsaczona fasolke, plasterki kielbasy i ser zolty. Pieczemy w 180 stopniach tak dlugo, az boki ciasta nabiora rumianego koloru (polecam wyprobowac czas wg wlasnego piekarnika)
Wazne, aby przesmazone pieczarki z cebulka i fasolke dobrze odsaczyc, aby mialy jak najmniej sokow/wilgoci, zeby ciasto sie dobrze upieklo. Smacznego :)