Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne racuszki mogą stanowić deser, śniadanie lub słodki obiad. Składniki do nich zawsze mamy w domu, więc przy braku pomysłu na posiłek można szybko przygotować takie placuszki. Podane z owocami, konfiturą, miodem lub cukrem pudrem stanowią doskonały posiłek.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 253
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2130
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1299
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 328
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 253
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2130
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1299
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 328
Składniki
W misce za pomocą widelca rozgniatamy banana na papkę
Do banana dodajemy jogurt i jajka. Dokładnie roztrzepujemy za pomocą rózgi
W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem i cukrami
Suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy
Ciasto odstawiamy na 10 minut, aby spęczniało
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim racuchy. Na jednego racucha daję dwie łyżki ciasta
Racuchy smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia
Odsączamy na papierowych ręcznikach
Podajemy z owocami, cukrem pudrem, miodem lub konfiturą