Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne racuszki mogą stanowić deser, śniadanie lub słodki obiad. Składniki do nich zawsze mamy w domu, więc przy braku pomysłu na posiłek można szybko przygotować takie placuszki. Podane z owocami, konfiturą, miodem lub cukrem pudrem stanowią doskonały posiłek.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
W misce za pomocą widelca rozgniatamy banana na papkę
Do banana dodajemy jogurt i jajka. Dokładnie roztrzepujemy za pomocą rózgi
W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem i cukrami
Suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy
Ciasto odstawiamy na 10 minut, aby spęczniało
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim racuchy. Na jednego racucha daję dwie łyżki ciasta
Racuchy smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia
Odsączamy na papierowych ręcznikach
Podajemy z owocami, cukrem pudrem, miodem lub konfiturą