Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne racuszki mogą stanowić deser, śniadanie lub słodki obiad. Składniki do nich zawsze mamy w domu, więc przy braku pomysłu na posiłek można szybko przygotować takie placuszki. Podane z owocami, konfiturą, miodem lub cukrem pudrem stanowią doskonały posiłek.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 268
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 268
Składniki
W misce za pomocą widelca rozgniatamy banana na papkę
Do banana dodajemy jogurt i jajka. Dokładnie roztrzepujemy za pomocą rózgi
W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem i cukrami
Suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy
Ciasto odstawiamy na 10 minut, aby spęczniało
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim racuchy. Na jednego racucha daję dwie łyżki ciasta
Racuchy smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia
Odsączamy na papierowych ręcznikach
Podajemy z owocami, cukrem pudrem, miodem lub konfiturą