Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo puszyste racuchy drożdżowe. Pomimo że są bez jajek smakują wyśmienicie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w mleku. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukry i mieszamy. Następnie dodajemy olej, spirytus i również mieszamy. W mące robimy dołeczek do którego wlewamy mleko z drożdżami.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dobrze mieszamy ciasto. W tym momencie możemy również dodać jabłko pokrojone w kostkę . Również odstawiamy, aż podwoi objętość. Ja ciasto jeszcze raz przemieszałam i ponownie odstawiłam żeby rosło.
Na patenie wlewamy olej tak żeby racuchy były zanurzone w nim do połowy. Nakładamy po łyżce ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Wyciągamy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)