Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo puszyste racuchy drożdżowe. Pomimo że są bez jajek smakują wyśmienicie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414388
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414388
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2293
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w mleku. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukry i mieszamy. Następnie dodajemy olej, spirytus i również mieszamy. W mące robimy dołeczek do którego wlewamy mleko z drożdżami.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dobrze mieszamy ciasto. W tym momencie możemy również dodać jabłko pokrojone w kostkę . Również odstawiamy, aż podwoi objętość. Ja ciasto jeszcze raz przemieszałam i ponownie odstawiłam żeby rosło.
Na patenie wlewamy olej tak żeby racuchy były zanurzone w nim do połowy. Nakładamy po łyżce ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Wyciągamy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)