Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy jogurtowe z truskawkami

Racuchy jogurtowe z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 1681

Dodano:

Odsłon: 1383

Przepis na puszyste, delikatne i bardzo smaczne racuchy jogurtowe z truskawkami. Fantastyczne, sezonowe danie na kolację lub podwieczorek.

Składniki

  • 250 G JOGURTU NATURALNEGO
  • 250 G MAKI PSZENNEJ
  • 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • 1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ
  • SZCZYPTA SOLI
  • 2 JAJKA
  • 200 G TRUSKAWEK
  • 2 ŁYŻKI CUKRU
  • 2 ŁYŻKI OLEJU
  • OLEJ DO SMAŻENIA
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy jogurtowe z truskawkami

Przygotowanie

  1. DO MISKI WBIĆ JAJKA I LEKKO JE ROZTRZEPAĆ. DODAĆ JOGURT, 2 ŁYŻKI OLEJU I CUKIER. NASTĘPNIE DO MISKI PRZESIAĆ MAKE WRAZ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, SOLA I SODA. DOBRZE WYMIESZAĆ.

    UMYTE TRUSKAWKI OBRAĆ Z SZYPUŁEK I POKROIĆ W PLASTERKI. TAK PRZYGOTOWANE DODAĆ DO CIASTA.

  2. NA GORĄCEJ PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ. NA GORĄCY OLEJ WYKŁADAĆ PORCJE CIASTA. PLACUSZKI PIEC 3 – 4 MINUTY PO OBU STRONACH.

  3. PLACKI PODAWAĆ MOŻNA Z DŻEMEM LUB CUKREM PUDREM.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń