Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste, delikatne i bardzo smaczne racuchy jogurtowe z truskawkami. Fantastyczne, sezonowe danie na kolację lub podwieczorek.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
DO MISKI WBIĆ JAJKA I LEKKO JE ROZTRZEPAĆ. DODAĆ JOGURT, 2 ŁYŻKI OLEJU I CUKIER. NASTĘPNIE DO MISKI PRZESIAĆ MAKE WRAZ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, SOLA I SODA. DOBRZE WYMIESZAĆ. UMYTE TRUSKAWKI OBRAĆ Z SZYPUŁEK I POKROIĆ W PLASTERKI. TAK PRZYGOTOWANE DODAĆ DO CIASTA.
NA GORĄCEJ PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ. NA GORĄCY OLEJ WYKŁADAĆ PORCJE CIASTA. PLACUSZKI PIEC 3 – 4 MINUTY PO OBU STRONACH.
PLACKI PODAWAĆ MOŻNA Z DŻEMEM LUB CUKREM PUDREM. SMACZNEGO!