Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste, delikatne i bardzo smaczne racuchy jogurtowe z truskawkami. Fantastyczne, sezonowe danie na kolację lub podwieczorek.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 141
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 10
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 141
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 10
Składniki
DO MISKI WBIĆ JAJKA I LEKKO JE ROZTRZEPAĆ. DODAĆ JOGURT, 2 ŁYŻKI OLEJU I CUKIER. NASTĘPNIE DO MISKI PRZESIAĆ MAKE WRAZ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, SOLA I SODA. DOBRZE WYMIESZAĆ. UMYTE TRUSKAWKI OBRAĆ Z SZYPUŁEK I POKROIĆ W PLASTERKI. TAK PRZYGOTOWANE DODAĆ DO CIASTA.
NA GORĄCEJ PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ. NA GORĄCY OLEJ WYKŁADAĆ PORCJE CIASTA. PLACUSZKI PIEC 3 – 4 MINUTY PO OBU STRONACH.
PLACKI PODAWAĆ MOŻNA Z DŻEMEM LUB CUKREM PUDREM. SMACZNEGO!