Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze cieszą się powodzeniem.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4451
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12674
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4451
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12674
Składniki
Jajka rozbełtać z olejem rzepakowym. Dodać jogurt i w dalszym ciągu mieszać. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Obrane banany rozgnieść widelce. Pomieszać z jabłkiem i skropić sokiem z cytryny. Dodać do masy jajecznej i wymieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać i zostawić pod ściereczką na kilka minut. W tym czasie przygotować patelnię. Rozgrzać na patelni olej rzepakowy. Nabierać łyżką porcje ciasta i smażyć zgrabne placki. Na złoty kolor po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Przed podaniem można osypać cukrem pudrem lub posmarować konfiturą. Smacznego.