Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze cieszą się powodzeniem.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Jajka rozbełtać z olejem rzepakowym. Dodać jogurt i w dalszym ciągu mieszać. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Obrane banany rozgnieść widelce. Pomieszać z jabłkiem i skropić sokiem z cytryny. Dodać do masy jajecznej i wymieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać i zostawić pod ściereczką na kilka minut. W tym czasie przygotować patelnię. Rozgrzać na patelni olej rzepakowy. Nabierać łyżką porcje ciasta i smażyć zgrabne placki. Na złoty kolor po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Przed podaniem można osypać cukrem pudrem lub posmarować konfiturą. Smacznego.