Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze cieszą się powodzeniem.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2122
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7446
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2122
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7446
Składniki
Jajka rozbełtać z olejem rzepakowym. Dodać jogurt i w dalszym ciągu mieszać. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Obrane banany rozgnieść widelce. Pomieszać z jabłkiem i skropić sokiem z cytryny. Dodać do masy jajecznej i wymieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać i zostawić pod ściereczką na kilka minut. W tym czasie przygotować patelnię. Rozgrzać na patelni olej rzepakowy. Nabierać łyżką porcje ciasta i smażyć zgrabne placki. Na złoty kolor po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Przed podaniem można osypać cukrem pudrem lub posmarować konfiturą. Smacznego.