Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuchy, szybkie w przygotowaniu
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Maślankę wlewamy do naczynia, dodajemy sodę oczyszczoną i mieszamy. Następnie dodajemy jajka, mąkę, sodę, sól, cukier i jeszcze raz mieszamy aż masa na racuszki będzie miała jednolitą konsystencję.
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.