Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuchy, szybkie w przygotowaniu
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 773
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425021
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10698
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336972
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 773
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425021
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10698
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336972
Składniki
Maślankę wlewamy do naczynia, dodajemy sodę oczyszczoną i mieszamy. Następnie dodajemy jajka, mąkę, sodę, sól, cukier i jeszcze raz mieszamy aż masa na racuszki będzie miała jednolitą konsystencję.
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.