Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuchy, szybkie w przygotowaniu
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1571
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 336
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1571
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 336
Składniki
Maślankę wlewamy do naczynia, dodajemy sodę oczyszczoną i mieszamy. Następnie dodajemy jajka, mąkę, sodę, sól, cukier i jeszcze raz mieszamy aż masa na racuszki będzie miała jednolitą konsystencję.
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.