Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do przemycenia niezbyt lubianej przez dzieci kapusty
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 177
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20798
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 177
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20798
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w osolonej wodzie .Przecedzić .Ostudzić .
Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na tłuszczu
Białka ubić z 1 łyżeczką cukru na sztywno
Z maki ,żółtek ,mleka ,proszku do pieczenia zrobić ciasto.Dodać kapustę ,cebulę ,przyprawy.Wymieszać.Dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i usmażyć na rumiano.
Z tej ilości wychodzi mi 20 - 26 racuchów