Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do przemycenia niezbyt lubianej przez dzieci kapusty
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14258
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19400
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14258
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19400
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w osolonej wodzie .Przecedzić .Ostudzić .
Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na tłuszczu
Białka ubić z 1 łyżeczką cukru na sztywno
Z maki ,żółtek ,mleka ,proszku do pieczenia zrobić ciasto.Dodać kapustę ,cebulę ,przyprawy.Wymieszać.Dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i usmażyć na rumiano.
Z tej ilości wychodzi mi 20 - 26 racuchów