Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1656
Dodano: 13.02.2010
Odsłon: 7780
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w osolonej wodzie .Przecedzić .Ostudzić .
Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na tłuszczu
Białka ubić z 1 łyżeczką cukru na sztywno
Z maki ,żółtek ,mleka ,proszku do pieczenia zrobić ciasto.Dodać kapustę ,cebulę ,przyprawy.Wymieszać.Dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i usmażyć na rumiano.
Z tej ilości wychodzi mi 20 - 26 racuchów
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

renka 13 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawe -nigdy takich nie jadłam,muszę spróbować ;)7 Kto głosował? | Odpowiedz

Meg_KR 13 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
orginalny przepis,ciekawe czy tak smakują jak wygladają ,myślę że niedługo sie dowiem bo zrobię :)1 Kto głosował? | Odpowiedz