Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do przemycenia niezbyt lubianej przez dzieci kapusty
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1060
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 154
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4220
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1060
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 154
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4220
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w osolonej wodzie .Przecedzić .Ostudzić .
Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na tłuszczu
Białka ubić z 1 łyżeczką cukru na sztywno
Z maki ,żółtek ,mleka ,proszku do pieczenia zrobić ciasto.Dodać kapustę ,cebulę ,przyprawy.Wymieszać.Dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i usmażyć na rumiano.
Z tej ilości wychodzi mi 20 - 26 racuchów