Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, szybki obiad. puszyste i lekkie racuchy z fasolką :-)
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 69
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 47
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9323
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 69
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 47
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9323
Składniki
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy 4-5 min. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, dodajemy kolejno po jednym żółtku, nadal ubijając. Przyprawiamy, łączymy z fasolką i delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto wykładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka min. z każdej strony, do lekkiego zrumienienia.
Podawać z sosem lub ketchupem i surówką. Smacznego :-)