Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z fasolką szparagową

Racuchy z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 667 Ocena: 10527

Dodano:

Odsłon: 1627

pyszny, szybki obiad. puszyste i lekkie racuchy z fasolką :-)

Składniki

  • fasolka szparagowa 20 dag
  • jajka 4
  • mąka 1 łyżka
  • sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy z fasolką szparagową

Przygotowanie

  1. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy 4-5 min. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, dodajemy kolejno po jednym żółtku, nadal ubijając. Przyprawiamy, łączymy z fasolką i delikatnie mieszamy łyżką.

  2. Ciasto wykładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka min. z każdej strony, do lekkiego zrumienienia.

  3. Podawać z sosem lub ketchupem i surówką. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 10 sierpnia 2013 Ciekawy sposób na moją ukochaną fasolkę:)Muszę wypróbować,pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń