Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11241
Dodano: 10.08.2013
Odsłon: 1661
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy 4-5 min. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, dodajemy kolejno po jednym żółtku, nadal ubijając. Przyprawiamy, łączymy z fasolką i delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto wykładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka min. z każdej strony, do lekkiego zrumienienia.
Podawać z sosem lub ketchupem i surówką. Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 10 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Ciekawy sposób na moją ukochaną fasolkę:)Muszę wypróbować,pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz