Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 2415

Dodano:

Odsłon: 23239

Pyszne z cukrem pudrem na słodko.

Składniki

  • -Mąka pszenna - 25 dag
  • -Jajo - 1 szt
  • -Drożdże - 1 dag
  • -Mleko ciepłe - 1 szklanka
  • -Woda ciepła -5 łyżek
  • -Jabłka - 2 szt
  • -Sól
  • -Tłuszcz do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drożdże rozetrzeć z paroma łyżkami mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  3. Do mąki dodać pozostałe mleko, wodę, roztrzepane jajo, sól, oraz wyrośnięte drożdże.
    Energicznie rozmieszać drewnianą łyżką, dodać jabłka.

  4. Ciasto wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.

  5. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuchy i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.

  6. Podawać z cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 08 września 2016 Bardzo smaczne, bardzo lubię i dawno nie popełniałem...koniecznie muszę <3 очень вкусный

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń