Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne z cukrem pudrem na słodko.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 790
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 790
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Drożdże rozetrzeć z paroma łyżkami mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do mąki dodać pozostałe mleko, wodę, roztrzepane jajo, sól, oraz wyrośnięte drożdże. Energicznie rozmieszać drewnianą łyżką, dodać jabłka.
Ciasto wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuchy i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać z cukrem pudrem.