Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne z cukrem pudrem na słodko.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 354
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 123
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 354
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 123
Składniki
Drożdże rozetrzeć z paroma łyżkami mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do mąki dodać pozostałe mleko, wodę, roztrzepane jajo, sól, oraz wyrośnięte drożdże. Energicznie rozmieszać drewnianą łyżką, dodać jabłka.
Ciasto wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuchy i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać z cukrem pudrem.