Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne z cukrem pudrem na słodko.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45636
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23122
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1331
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45636
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23122
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1331
Składniki
Drożdże rozetrzeć z paroma łyżkami mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do mąki dodać pozostałe mleko, wodę, roztrzepane jajo, sól, oraz wyrośnięte drożdże. Energicznie rozmieszać drewnianą łyżką, dodać jabłka.
Ciasto wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuchy i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać z cukrem pudrem.