Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe, puszyste, lekkie, smaczne i słodkie.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 27
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 40
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 162
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10986
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 27
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 40
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 162
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10986
Składniki
Rozkruszamy drożdże i wkładamy je do dużej miski. Dosypujemy cukier i wlewamy pół szklanki ciepłego mleka. Mieszamy, aby wszystkie składniki rozpuściły się . Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 20-25 minut.
Do miski z rozczynem drożdżowym wsypujemy mąkę, wlewamy pozostałe ciepłe mleko i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto na racuchy kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią.
SOS JABŁKOWO-CYNAMONOWY: blendujemy pokrojone jabłko z jogurtem naturalnym, cukrem wanilinowym, cukrem pudrem i cynamonem. Racuchy można podawać zamiennie z dżemem, miodem, cukrem pudrem, etc.