Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe, puszyste, lekkie, smaczne i słodkie.
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31198
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 378
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1462
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31198
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 378
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1462
Składniki
Rozkruszamy drożdże i wkładamy je do dużej miski. Dosypujemy cukier i wlewamy pół szklanki ciepłego mleka. Mieszamy, aby wszystkie składniki rozpuściły się . Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 20-25 minut.
Do miski z rozczynem drożdżowym wsypujemy mąkę, wlewamy pozostałe ciepłe mleko i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto na racuchy kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią.
SOS JABŁKOWO-CYNAMONOWY: blendujemy pokrojone jabłko z jogurtem naturalnym, cukrem wanilinowym, cukrem pudrem i cynamonem. Racuchy można podawać zamiennie z dżemem, miodem, cukrem pudrem, etc.