Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe, puszyste, lekkie, smaczne i słodkie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112955
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 292
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 625
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 516
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112955
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 292
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 625
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 516
Składniki
Rozkruszamy drożdże i wkładamy je do dużej miski. Dosypujemy cukier i wlewamy pół szklanki ciepłego mleka. Mieszamy, aby wszystkie składniki rozpuściły się . Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 20-25 minut.
Do miski z rozczynem drożdżowym wsypujemy mąkę, wlewamy pozostałe ciepłe mleko i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto na racuchy kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią.
SOS JABŁKOWO-CYNAMONOWY: blendujemy pokrojone jabłko z jogurtem naturalnym, cukrem wanilinowym, cukrem pudrem i cynamonem. Racuchy można podawać zamiennie z dżemem, miodem, cukrem pudrem, etc.