Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy ziemniaczane na słono

Racuchy ziemniaczane na słono

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15365

Dodano:

Odsłon: 6183

Smaczny i szybki obiad.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc lub zmielić i ostudzić. Następnie dodać masło utarte z żółtkami, zrumienioną na maśle cebulę, śmietaną utartą z drożdżami, mąką i przyprawami do smaku, dokładnie wyrobić masę. Z białek ubić pianę i przed samym smażeniem połączyć z masą ziemniaczaną. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną lub pikantnym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń