Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki obiad.
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 308
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 126
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20541
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 308
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 126
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20541
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc lub zmielić i ostudzić. Następnie dodać masło utarte z żółtkami, zrumienioną na maśle cebulę, śmietaną utartą z drożdżami, mąką i przyprawami do smaku, dokładnie wyrobić masę. Z białek ubić pianę i przed samym smażeniem połączyć z masą ziemniaczaną. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną lub pikantnym sosem.