Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki obiad.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc lub zmielić i ostudzić. Następnie dodać masło utarte z żółtkami, zrumienioną na maśle cebulę, śmietaną utartą z drożdżami, mąką i przyprawami do smaku, dokładnie wyrobić masę. Z białek ubić pianę i przed samym smażeniem połączyć z masą ziemniaczaną. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną lub pikantnym sosem.