Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na obiad lub kolację na ciepło. Placki z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem kiełbasy możesz podać solo, z lekką sałatką lub ulubionym sosem.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 299
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 299
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Kiełbasę posiekaj w drobną kostkę.
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki odcedź i za pomocą tłuczka rozbij na gładką masę. Dodaj jajka, kiełbasę, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Powstałe ciasto przenieś na stolicę. Podziel na dwie części, każdą z nich uformuj w wałek i za pomocą noża odkrój kawałki o grubości 1 cm. W dłoniach nadaj im kształt okrągłych placuszków.
Placki obtocz dokładnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.