Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na obiad lub kolację na ciepło. Placki z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem kiełbasy możesz podać solo, z lekką sałatką lub ulubionym sosem.
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 769
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11533
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5001
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10140
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 769
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11533
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5001
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10140
Składniki
Kiełbasę posiekaj w drobną kostkę.
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki odcedź i za pomocą tłuczka rozbij na gładką masę. Dodaj jajka, kiełbasę, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Powstałe ciasto przenieś na stolicę. Podziel na dwie części, każdą z nich uformuj w wałek i za pomocą noża odkrój kawałki o grubości 1 cm. W dłoniach nadaj im kształt okrągłych placuszków.
Placki obtocz dokładnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.