Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na obiad lub kolację na ciepło. Placki z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem kiełbasy możesz podać solo, z lekką sałatką lub ulubionym sosem.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1189
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 40
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 58
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 60
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 44
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1189
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 40
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 58
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 60
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 44
Składniki
Kiełbasę posiekaj w drobną kostkę.
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki odcedź i za pomocą tłuczka rozbij na gładką masę. Dodaj jajka, kiełbasę, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Powstałe ciasto przenieś na stolicę. Podziel na dwie części, każdą z nich uformuj w wałek i za pomocą noża odkrój kawałki o grubości 1 cm. W dłoniach nadaj im kształt okrągłych placuszków.
Placki obtocz dokładnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.