Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia rosyjska. Danie dla tych, którzy lubią warzywa al dente
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso umyłem, wygniotłem ręką. Fasolkę również umyłem, odciąłem końcówki. Obrałem cebule. Oczyściłem papryki z nasion. Ugotowałem fasolkę w osolonej wodzie ok. 10 minut, wyjąłem, pokroiłem na kawałki. Mięso, papryki, umytą cukinię i cebule pokroiłem w dużą kostkę. Brokuł podzieliłem na różyczki.
Przygotowane składniki przełożyłem do rondla, posoliłem. Dodałem cynamon, rozmaryn, pieprz i estragon. Całość podlałem odrobiną wody, dusiłem pod przykryciem 15 minut. Na patelni rozgrzałem olej. Wsypałem mąkę i zrobiłem zasmażkę. Dodałem ją do rondla z ragoût, wymieszałem i zagotowałem. Podałem z bagietką.