Do góry

Dania główne Przepis na:

Ragoût

Ragoût

Autor:

Przepisów i artykułów: 914 Ocena: 17314

Dodano:

Odsłon: 328

Kuchnia rosyjska. Danie dla tych, którzy lubią warzywa al dente

Składniki

  • 1 kg miesa wieprzowego bez kości
  • 1 czewrona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • cukinia
  • 2 cebule
  • 200 g żółtej fasolki szparagowej
  • brokuł
  • sól
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki oleju
  • po 1/4 łyżeczki cynamonu, rozmarynu, czarnego pieprzu i estragonu
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ragoût

Przygotowanie

  1. Mięso umyłem, wygniotłem ręką. Fasolkę również umyłem, odciąłem końcówki. Obrałem cebule. Oczyściłem papryki z nasion.
    Ugotowałem fasolkę w osolonej wodzie ok. 10 minut, wyjąłem, pokroiłem na kawałki. Mięso, papryki, umytą cukinię i cebule pokroiłem w dużą kostkę. Brokuł podzieliłem na różyczki.

  2. Przygotowane składniki przełożyłem do rondla, posoliłem. Dodałem cynamon, rozmaryn, pieprz i estragon. Całość podlałem odrobiną wody, dusiłem pod przykryciem 15 minut.
    Na patelni rozgrzałem olej. Wsypałem mąkę i zrobiłem zasmażkę. Dodałem ją do rondla z ragoût, wymieszałem i zagotowałem.
    Podałem z bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń