Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ragu bolognese, które jest łatwe w przygotowaniu, ale czasochłonne. Z doświadczenia nie polecam skracać czasu duszenia się, bo to co dostaje się po 1,5 godzinie jest warte tych wyrzeczeń i cierpliwości.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1598
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 345
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1598
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 345
Składniki
Warzywa obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku zeszklić cebulę i czosnek, potem dołożyć pozostałe warzywa. Podsmażać do miękkości.
Dodać mięso, smażyć do zbrązowienia.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą (ok. 2 łyżki koncentratu na 200ml wody) i dodawać do mięsa.
Przyprawami doprawić do smaku
Całość dusić 1,5 godziny pod przykryciem. Po tym strasznie długim czasie ragu jest gotowe do jedzenia, wreszcie.