Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój gość nie mogliśmy przestać jeść. To danie jest najlepszym ze wszystkich dań, które przygotowałam z kuskusem i chorizo. Niesamowicie smaczne. Jedyne w swoim rodzaju, choć proste jak drut i zajmuje niecałe całe pół godziny przygotować.
Nóż i deska do krojenia, naczynie, łyżka, patelnia
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 50
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 719
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 60
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 50
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 719
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 60
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Przygotowujemy składniki: odmierzamy couscous do naczynia, kroimy w kostkę umyty pomidor, w plasterki seler naciowy, chorizo, ser grecki, szczypior.
Zagotowujemy wodę. W tym czasie siekamy pietruszkę.
Smażymy chorizo na łyżce oliwy z oliwek do zrumienienia. Zalewamy couscous gorącą wodą i przykrywamy.
Kiedy chorizo jest gotowe, dodajemy do couscousa i mieszamy. Znów przykrywamy. Jeśli dodajemy sos dowolnie wybrany, podgrzewamy go w rondelku. U mnie było to 2 łyżki sosu pozostałego że smażenia kurczaka w ostrej marynacie.
Dodajemy seler naciowy i mieszamy.
Dodajemy pomidory. Mieszamy.
Dodajemy ser i mieszamy.
Dodajemy natkę pietruszki i szczypior i mieszamy. Na koniec dodajemy sos i dokładnie mieszamy.
Podajemy na ciepło pierwszy raz, a potem można jeść na zimno, wziąć do pracy lub na szkolenie.