Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój gość nie mogliśmy przestać jeść. To danie jest najlepszym ze wszystkich dań, które przygotowałam z kuskusem i chorizo. Niesamowicie smaczne. Jedyne w swoim rodzaju, choć proste jak drut i zajmuje niecałe całe pół godziny przygotować.
Nóż i deska do krojenia, naczynie, łyżka, patelnia
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1313
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18477
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1313
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18477
Składniki
Przygotowujemy składniki: odmierzamy couscous do naczynia, kroimy w kostkę umyty pomidor, w plasterki seler naciowy, chorizo, ser grecki, szczypior.
Zagotowujemy wodę. W tym czasie siekamy pietruszkę.
Smażymy chorizo na łyżce oliwy z oliwek do zrumienienia. Zalewamy couscous gorącą wodą i przykrywamy.
Kiedy chorizo jest gotowe, dodajemy do couscousa i mieszamy. Znów przykrywamy. Jeśli dodajemy sos dowolnie wybrany, podgrzewamy go w rondelku. U mnie było to 2 łyżki sosu pozostałego że smażenia kurczaka w ostrej marynacie.
Dodajemy seler naciowy i mieszamy.
Dodajemy pomidory. Mieszamy.
Dodajemy ser i mieszamy.
Dodajemy natkę pietruszki i szczypior i mieszamy. Na koniec dodajemy sos i dokładnie mieszamy.
Podajemy na ciepło pierwszy raz, a potem można jeść na zimno, wziąć do pracy lub na szkolenie.