Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Cukinie kroimy w plastry, oprószamy solą i pozostawiamy na 15 minut, potem osuszamy je papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą w kostkę. Resztę warzyw też kroimy w duża kostkę, Na małym ogniu rozgrzewamy oliwę i delikatnie przyrumieniamy cebulę. Do tego dodajemy posiekany drobno czosnek i dużą ilość tymianku. Teraz stopniowo dodajemy do tego pokrojone warzywa pamiętając o tym, by pokrojone pomidory dodać na samym końcu, wiec najlepiej zacząć od cukinii i papryki. Całość doprawiamy solą, pieprzem tymiankiem i ziołami prowansalskimi, dusimy około 15 minut. Po tym czasie potrawa powinna przybrać mocnego ziołowego aromatu. Na koniec dodajemy masło, żeby potrawa nabrała blasku i aksamitnego smaku. Tak przygotowane danie można podawać z bagietkami, ryżem lub makaronem.