Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Cukinie kroimy w plastry, oprószamy solą i pozostawiamy na 15 minut, potem osuszamy je papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą w kostkę. Resztę warzyw też kroimy w duża kostkę, Na małym ogniu rozgrzewamy oliwę i delikatnie przyrumieniamy cebulę. Do tego dodajemy posiekany drobno czosnek i dużą ilość tymianku. Teraz stopniowo dodajemy do tego pokrojone warzywa pamiętając o tym, by pokrojone pomidory dodać na samym końcu, wiec najlepiej zacząć od cukinii i papryki. Całość doprawiamy solą, pieprzem tymiankiem i ziołami prowansalskimi, dusimy około 15 minut. Po tym czasie potrawa powinna przybrać mocnego ziołowego aromatu. Na koniec dodajemy masło, żeby potrawa nabrała blasku i aksamitnego smaku. Tak przygotowane danie można podawać z bagietkami, ryżem lub makaronem.