Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni Włoskiej. Z uprzednio przygotowanej ricotty i świeżego szpinaku w aratyczn sosie pomidorowym w pikantnym wydaniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16101
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16101
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy aby odpoczęło.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucy czosnek, cebulę, szpinak i solimy do smaku. Smażymy 15 minut, mieszając do momentu aż woda odparuje. Odstawiamy do wystudzenia. Zimny szpinak, łączymy z ricotta, doprawiamy sola do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Ciasto rozwałkować cienko. Wykrawamy szklanką krążki, na środku układamy po łyżeczce farszu i palcem sklejamy boki. Gotujemy w osolonym wrzatku 5 minut.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i chwilę smażymy. Gdy się zrumienia wlewamy pomidory. Krroimy drobno papryczki, dodajemy do sosu, solimy według uznania i gotyjemy na wolnym ogniu Ok 20 minut.
Ugotowane ravioli polewamy przygotowanym sosem. Może posypać startym parmezanem. Smacznego :)