Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni Włoskiej. Z uprzednio przygotowanej ricotty i świeżego szpinaku w aratyczn sosie pomidorowym w pikantnym wydaniu.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1511
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13867
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 168
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1511
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13867
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 168
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy aby odpoczęło.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucy czosnek, cebulę, szpinak i solimy do smaku. Smażymy 15 minut, mieszając do momentu aż woda odparuje. Odstawiamy do wystudzenia. Zimny szpinak, łączymy z ricotta, doprawiamy sola do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Ciasto rozwałkować cienko. Wykrawamy szklanką krążki, na środku układamy po łyżeczce farszu i palcem sklejamy boki. Gotujemy w osolonym wrzatku 5 minut.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i chwilę smażymy. Gdy się zrumienia wlewamy pomidory. Krroimy drobno papryczki, dodajemy do sosu, solimy według uznania i gotyjemy na wolnym ogniu Ok 20 minut.
Ugotowane ravioli polewamy przygotowanym sosem. Może posypać startym parmezanem. Smacznego :)