Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sycącego i szybkiego obiadu na bazie razowego makaronu penne, okraszonego kawałkami białego wędzonego sera solankowego i odrobiną oliwy z oliwek, w towarzystwie czipsów z szynki typu parmeńskiego. Całość dopina zielona pietruszka lub kolendra, zależy, co bardziej lubicie.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 835
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8224
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13080
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 421
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 835
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8224
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13080
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 421
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Wędlinę poszarpać, ułożyć na papierze do pieczenia i upiec w temperaturze do 200 stopni Celsjusza. Czipsy mają być chrupiące, ale nie spalone, bo są wtedy gorzkie. Czas opiekania - do kwadransa. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić; wyłożyć na talerz, pokruszyć na wierzch ser, posypać pietruszką lub kolendrą. Całość polać delikatnie oliwą, zmielić na wierzch odrobinę pieprzu, posypać papryką. Ułożyć z boku upieczoną szynkę i podawać.