Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sycącego i szybkiego obiadu na bazie razowego makaronu penne, okraszonego kawałkami białego wędzonego sera solankowego i odrobiną oliwy z oliwek, w towarzystwie czipsów z szynki typu parmeńskiego. Całość dopina zielona pietruszka lub kolendra, zależy, co bardziej lubicie.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1427
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14941
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 958
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1427
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14941
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 958
Składniki
Wędlinę poszarpać, ułożyć na papierze do pieczenia i upiec w temperaturze do 200 stopni Celsjusza. Czipsy mają być chrupiące, ale nie spalone, bo są wtedy gorzkie. Czas opiekania - do kwadransa. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić; wyłożyć na talerz, pokruszyć na wierzch ser, posypać pietruszką lub kolendrą. Całość polać delikatnie oliwą, zmielić na wierzch odrobinę pieprzu, posypać papryką. Ułożyć z boku upieczoną szynkę i podawać.