Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sycącego i szybkiego obiadu na bazie razowego makaronu penne, okraszonego kawałkami białego wędzonego sera solankowego i odrobiną oliwy z oliwek, w towarzystwie czipsów z szynki typu parmeńskiego. Całość dopina zielona pietruszka lub kolendra, zależy, co bardziej lubicie.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9177
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6547
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9177
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6547
Składniki
Wędlinę poszarpać, ułożyć na papierze do pieczenia i upiec w temperaturze do 200 stopni Celsjusza. Czipsy mają być chrupiące, ale nie spalone, bo są wtedy gorzkie. Czas opiekania - do kwadransa. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić; wyłożyć na talerz, pokruszyć na wierzch ser, posypać pietruszką lub kolendrą. Całość polać delikatnie oliwą, zmielić na wierzch odrobinę pieprzu, posypać papryką. Ułożyć z boku upieczoną szynkę i podawać.