Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam, ze po raz pierwszy przyrzadzalam kasze kuskus, i od pierwszego sprobowania zostalam jej fanka :) W polaczeniu z warzywami, pieczarkami i soja stanowi kombinacje idealna :) Podalam kasze z domowa salatka z ogorkow i to byl strzal w 10!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Kuskus przygotowac wg instrukcji na opakowaniu- razowy obgotowywujemy przez 5- 7 minut w wodzie z dodatkiem soli (proporcja wody i kaszy 1:1). Mozna go tez zalac woda i odstawic do napecznienia, ale wtedy jest trudniej trawiony.
Do garnka wlewamy odrobine wody, dodac posiekana cebule, pokrojone w plasterki pieczarki, zamrozone warzywa ( w sezonie dajemy oczywiscie swieze), przecisniety przez praske czosnek, doprawiamy i na wolnym ogniu gotujemy wszystko al dente. Obgotowane, miekkie kotlety sojowe kroimy w kostke, dodajemy do warzyw i pieczarek, dodajemy kasze i wszystko razem gotujemy ok 1 minuty