Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam, ze po raz pierwszy przyrzadzalam kasze kuskus, i od pierwszego sprobowania zostalam jej fanka :) W polaczeniu z warzywami, pieczarkami i soja stanowi kombinacje idealna :) Podalam kasze z domowa salatka z ogorkow i to byl strzal w 10!
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 44
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 44
Składniki
Kuskus przygotowac wg instrukcji na opakowaniu- razowy obgotowywujemy przez 5- 7 minut w wodzie z dodatkiem soli (proporcja wody i kaszy 1:1). Mozna go tez zalac woda i odstawic do napecznienia, ale wtedy jest trudniej trawiony.
Do garnka wlewamy odrobine wody, dodac posiekana cebule, pokrojone w plasterki pieczarki, zamrozone warzywa ( w sezonie dajemy oczywiscie swieze), przecisniety przez praske czosnek, doprawiamy i na wolnym ogniu gotujemy wszystko al dente. Obgotowane, miekkie kotlety sojowe kroimy w kostke, dodajemy do warzyw i pieczarek, dodajemy kasze i wszystko razem gotujemy ok 1 minuty