Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rendang to bardzo aromatyczne malezyjskie danie z wolowiny duszonej w meczku kokosowym.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 357
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 567
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 765
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 357
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 567
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 765
Składniki
Skladniki pasty zmiksowac w blenderze. Na patelni rozgrzac olej, dodac paste, cynamon, anyz, gozdziki i kardamon, smazyc okolo 2 min. Dodac mieso i trawe cytrynowa, smazyc minute. Nastepnie dodac mleczko i wode, dusic okolo 15min.Po uplywie tego czasu dodac kokos, liscie kaffir i cukier. Przykryc i dusic na malym ogniu okolo 1 1/2 godziny (az mieso bedzie bardzo miekkie) Gotowe danie posypac koledra i podawac z ryzem oraz chlebkiem naan.