Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron - zawsze mi smakuje... Bób - chociaż latem króluje, to teraz mrożony kupuję... Cebulka ze szczypiorkiem - to smak świeżości... Scamorza - ten dobrej jakości...tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Obiad - łatwy, wręcz banalny... Smak - ciekawy, dla mnie idealny...
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Składniki
Makaron i bób (w oddzielnych garnkach) gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Bób obieramy ze skórki. Cebulkę kroimy na plasterki, a szczypiorek siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim tylko cebulkę. Następnie dodajemy bób, szczypiorek, podgrzewamy, doprawiamy solą do smaku. Dodajemy makaron, pieprz i całość mieszamy. Makaron z bobem podajemy z serem scamorza pokrojonym na słupki.