Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron - zawsze mi smakuje... Bób - chociaż latem króluje, to teraz mrożony kupuję... Cebulka ze szczypiorkiem - to smak świeżości... Scamorza - ten dobrej jakości...tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Obiad - łatwy, wręcz banalny... Smak - ciekawy, dla mnie idealny...
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 312
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2511
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 312
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2511
Składniki
Makaron i bób (w oddzielnych garnkach) gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Bób obieramy ze skórki. Cebulkę kroimy na plasterki, a szczypiorek siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim tylko cebulkę. Następnie dodajemy bób, szczypiorek, podgrzewamy, doprawiamy solą do smaku. Dodajemy makaron, pieprz i całość mieszamy. Makaron z bobem podajemy z serem scamorza pokrojonym na słupki.