Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe risotto :-). Porcja dla 4 osób.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10374
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336722
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4207
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423404
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10374
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336722
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4207
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423404
Składniki
1. W rondelku o grubym dnie rozgrzej oliwę. 2. Dodaj cebulę, czosnek i smaż na wolnym ogniu 5 minut, aż zmiękną. 3. Zwiększ ogień, dodaj paprykę i ryż (nie myjemy go) i mieszaj około 2 minuty. 4. Ziarna powinny być lekko przezroczyste. 5. Wlej wino, mieszając, całkowicie je odparuj. 6. Dodaj łyżkę wazową bulionu. Kontynuuj gotowanie 15 minut na średnim ogniu i stopniowo dolewaj resztę bulionu w zależności od tempa wchłaniania go przez ryż. 7. Wyłącz ogień i dodaj kawałeczki zimnego masła oraz parmezan. 8. Dopraw pieprzem. 9. Szybko wymieszaj, by składniki dokładnie się połączyły. 10. W razie potrzeby dodaj sól. 11. Przykryj risotto, odstaw na 2 minuty i dopiero podawaj. 12. Smacznego :-)