Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to bardzo wdzięczne danie - wszystkie składniki możemy pokroić na jednej desce i przygotować w jednym garnku, zalet tego rozwiązania nie muszę chyba omawiać:). Mięso, ryż, papryka, marchew, pieczarki i pomidory - wyszło pycha!
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 284
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 795
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22718
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 284
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 795
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22718
Składniki
Filety, paprykę, cebulę i marchew kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plastry, czosnek drobno siekamy.
W garnku przeznaczonym do smażenia rozpuszczamy masło. Podsmażamy kurczaka do zarumienienia, następnie dodajemy ryż, smażymy mieszając do momentu aż będzie szklisty. Wtedy dodajemy warzywa, smażymy chwilę, dodajemy sól i przyprawy. Wlewamy wino, dusimy do jego odparowania. Wtedy wlewamy 1 chochelkę bulionu, kiedy ryż go wchłonie wlewamy kolejną i tak do wyczerpania bulionu i momentu kiedy ryż i warzywa będą miękkie.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie więcej soli i przypraw do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.