Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jarzyniaku półki pełne bobu więc u mnie ....
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423002
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423002
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2540
Składniki
Ugotowany w osolonej wodzie bób łuskamy. Boczek kroimy w drobną kostkę, smażymy i z tłuszczu. Drobno posiekany czosnek podsmażamy na oliwie.Dodajemy ryż i mieszamy do momentu aż stanie się szklisty. Wlewamy chochlę bulionu, sok z limonki i cukier i ciągle mieszając czekamy aż ryż wchłonie wywar. Ponownie wlewamy chochlę bulionu i mieszamy. Tę samą czynność powtarzam do momentu aż ryż będzie al dente (powinniśmy wykorzystać cały bulion). Dodajemy bób, posiekany koperek, masło, boczek i starty parmezan.