Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jarzyniaku półki pełne bobu więc u mnie ....
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 98
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 98
Składniki
Ugotowany w osolonej wodzie bób łuskamy. Boczek kroimy w drobną kostkę, smażymy i z tłuszczu. Drobno posiekany czosnek podsmażamy na oliwie.Dodajemy ryż i mieszamy do momentu aż stanie się szklisty. Wlewamy chochlę bulionu, sok z limonki i cukier i ciągle mieszając czekamy aż ryż wchłonie wywar. Ponownie wlewamy chochlę bulionu i mieszamy. Tę samą czynność powtarzam do momentu aż ryż będzie al dente (powinniśmy wykorzystać cały bulion). Dodajemy bób, posiekany koperek, masło, boczek i starty parmezan.