Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jarzyniaku półki pełne bobu więc u mnie ....
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 461
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 24
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1191
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4625
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 461
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 24
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1191
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4625
Składniki
Ugotowany w osolonej wodzie bób łuskamy. Boczek kroimy w drobną kostkę, smażymy i z tłuszczu. Drobno posiekany czosnek podsmażamy na oliwie.Dodajemy ryż i mieszamy do momentu aż stanie się szklisty. Wlewamy chochlę bulionu, sok z limonki i cukier i ciągle mieszając czekamy aż ryż wchłonie wywar. Ponownie wlewamy chochlę bulionu i mieszamy. Tę samą czynność powtarzam do momentu aż ryż będzie al dente (powinniśmy wykorzystać cały bulion). Dodajemy bób, posiekany koperek, masło, boczek i starty parmezan.