Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jarzyniaku półki pełne bobu więc u mnie ....
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Składniki
Ugotowany w osolonej wodzie bób łuskamy. Boczek kroimy w drobną kostkę, smażymy i z tłuszczu. Drobno posiekany czosnek podsmażamy na oliwie.Dodajemy ryż i mieszamy do momentu aż stanie się szklisty. Wlewamy chochlę bulionu, sok z limonki i cukier i ciągle mieszając czekamy aż ryż wchłonie wywar. Ponownie wlewamy chochlę bulionu i mieszamy. Tę samą czynność powtarzam do momentu aż ryż będzie al dente (powinniśmy wykorzystać cały bulion). Dodajemy bób, posiekany koperek, masło, boczek i starty parmezan.