Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne risotto - z bobem i świeżymi pomidorami.
Zagotować wodę i wrzucić do niej bób.
Gotować ok 5 minut, odsączyć na sitku i przelać zimną wodą.
Zostawić do przestudzenia lekkiego a następnie ograć ze skórek.
.
Pomidory sparzyć i obrać. Pokroić w kostkę
Cebulę posiekać, seler pokroić w drobną kostkę.
W garnku rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej seler i cebulę aż warzywa zmiękkną i lekko się zarumienią.
Ryż opłukać zimną wodą i odsączyć.
Dodać do cebuli i przesmażyć mieszając.
Zalać winem i gotować mieszając aż ryż wchłonie całe wino.
Następnie zalać połową bulionu, gotować mieszając co jakiś czas. Podlewać rosołkiem jak ryż wchłonie cały płyn. Posolić i popieprzyć.
Dodać do ryżu bób i pomidory i przecier po 15 minutach gotowania.
Gotować kolejne 5 minut mieszając co jakiś czas. Na koniec dodać parmezan, masło i natkę – wymieszać, zgasić ogień i trzymać pod przykryciem jeszcze 5 minut.
Pyszna i szybka sałatka, w sam raz dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 2723
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 149
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 72
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 149
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 72
Składniki
Zagotować wodę i wrzucić do niej bób. Gotować ok 5 minut, odsączyć na sitku i przelać zimną wodą. Zostawić do przestudzenia lekkiego a następnie ograć ze skórek.
. Pomidory sparzyć i obrać. Pokroić w kostkę Cebulę posiekać, seler pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej seler i cebulę aż warzywa zmiękkną i lekko się zarumienią. Ryż opłukać zimną wodą i odsączyć. Dodać do cebuli i przesmażyć mieszając. Zalać winem i gotować mieszając aż ryż wchłonie całe wino. Następnie zalać połową bulionu, gotować mieszając co jakiś czas. Podlewać rosołkiem jak ryż wchłonie cały płyn. Posolić i popieprzyć. Dodać do ryżu bób i pomidory i przecier po 15 minutach gotowania. Gotować kolejne 5 minut mieszając co jakiś czas. Na koniec dodać parmezan, masło i natkę – wymieszać, zgasić ogień i trzymać pod przykryciem jeszcze 5 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak w warzywach podany na ryżu
Dania główne
Schab gotowany w majonezie
Dania główne
Pieczarki nadziewane z grilla z piersią z kaczki
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Kurczak w warzywach podany na ryżu
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 7
Schab gotowany w majonezie
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 72