Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z buraczkami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4291
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 87
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 394
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4291
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 87
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 394
Składniki
Buraki ugotuj do miękkości, lekko przestudź i obierz. Odłóż na później.
Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Zeszklij rozdrobnione warzywa na dwóch łyżkach masła.
Po chwili dosyp na patelnię ryż i zalej go dwiema szklankami wody. Dodaj łyżkę soli i pół łyżeczki pieprzu.
Gdy większość płynu odparuje, sprawdź, czy ryż jest wystarczająco miękki. W razie potrzeby dolej jeszcze trochę wody. Następnie wsyp posiekane świeże zioła i całość wymieszaj z łyżką masła oraz kremówką.
W garnku z grubym dnem delikatnie podgrzej miód i połącz go z octem balsamicznym. Zanurz w sosie przygotowane buraki, po czym ułóż je na ziołowym ryżu.
Czas przygotowania: 50 min Ilość kalorii na 1 porcję: 350 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax