Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa ma ciekawe połączenie smaków – delikatna i lekko słodkawa dynia z pikantnymi kabanosami, a do tego fantastyczny kolor. Zachęcam do wypróbowania :)
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4411
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2662
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38724
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4411
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2662
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38724
Składniki
Dynię obieramy i kroimy na niewielką kostkę. W kostkę kroimy też szalotki i kabanosy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kabanosy chwilę podsmażamy na suchej patelni i odkładamy na bok. Na tą samą patelnię dajemy odrobinę masła i szklimy szalotkę. Następnie dodajemy czosnek i dynię. Chwilę podsmażamy i dodajemy ryż. Całość chwilę smażymy, przekładamy do garnka a następnie dolewamy bulion. Gotujemy do miękkości, pamiętając o mieszaniu, by ryż nie przywarł do dna. Pod koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, a gdy wszystko będzie miękkie dodajemy podsmażone wcześniej kabanosy. Na końcu dodajemy trochę masła i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy parmezanem. Smacznego!