Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, włoskie risotto z groszkiem jako dodatek do mięs, ryby lub samodzielne danie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118502
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8551
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2344
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118502
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8551
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2344
Składniki
Groszek rozmrozić wcześniej. Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na łyżce oliwy. Następnie dodajemy ryż i smażymy chwilkę ciągle mieszając. Do ryżu małymi partiami wlewamy wino i bulion. Dusimy mieszając często, aż ryż wchłonie płyn i znowu podlewamy i tak do wyczerpania wina i bulionu.
Pod koniec gotowania dodajemy groszek. Na końcu risotto mieszamy ze śmietaną, masłem i parmezanem, przyprawiamy solą i pieprzem. Risotto należy zjeść zaraz po przyrządzeniu, nie odgrzewa się go.