Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, włoskie risotto z groszkiem jako dodatek do mięs, ryby lub samodzielne danie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 434
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 434
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Składniki
Groszek rozmrozić wcześniej. Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na łyżce oliwy. Następnie dodajemy ryż i smażymy chwilkę ciągle mieszając. Do ryżu małymi partiami wlewamy wino i bulion. Dusimy mieszając często, aż ryż wchłonie płyn i znowu podlewamy i tak do wyczerpania wina i bulionu.
Pod koniec gotowania dodajemy groszek. Na końcu risotto mieszamy ze śmietaną, masłem i parmezanem, przyprawiamy solą i pieprzem. Risotto należy zjeść zaraz po przyrządzeniu, nie odgrzewa się go.