Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, włoskie risotto z groszkiem jako dodatek do mięs, ryby lub samodzielne danie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 186
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 186
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Składniki
Groszek rozmrozić wcześniej. Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na łyżce oliwy. Następnie dodajemy ryż i smażymy chwilkę ciągle mieszając. Do ryżu małymi partiami wlewamy wino i bulion. Dusimy mieszając często, aż ryż wchłonie płyn i znowu podlewamy i tak do wyczerpania wina i bulionu.
Pod koniec gotowania dodajemy groszek. Na końcu risotto mieszamy ze śmietaną, masłem i parmezanem, przyprawiamy solą i pieprzem. Risotto należy zjeść zaraz po przyrządzeniu, nie odgrzewa się go.