Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które sprawdzi się na wyjątkową kolację, jak również na zwykły obiad :) Risotto z kozim serem i słodką gruszką uwodzi smakiem. Imbir nadaje aromatu i wyostrza smak. U mnie danie udekorowane pieczonymi plasterkami gruszki dzięki czemu wygląda jeszcze bardziej apetycznie. Polecam!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6348
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1968
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6348
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1968
 
         
         
                Składniki
Cebulę i imbir drobno kroimy. Gruszki myjemy, nie obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na łyżce masła, dodajemy ryż i smażymy na średnim ogniu około 2 minut cały czas mieszając. Wlewamy wino i gotujemy aż odparuje. Następnie stopniowo wlewamy po odrobinie bulionu za każdym razem gotujemy do momentu aż ryż wchłonie płyn. Przed ostatnią "dolewką" bulionu dodajemy gruszki i imbir. Gdy ryż będzie już miękki danie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ser i podgrzewamy jeszcze około 2 minut.
Pieczone plastry gruszki: pół gruszki kroimy na cienkie plasterki wraz ze skórką, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia odwracamy na drugą stronę.