Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które sprawdzi się na wyjątkową kolację, jak również na zwykły obiad :) Risotto z kozim serem i słodką gruszką uwodzi smakiem. Imbir nadaje aromatu i wyostrza smak. U mnie danie udekorowane pieczonymi plasterkami gruszki dzięki czemu wygląda jeszcze bardziej apetycznie. Polecam!
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 116
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 53
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 97
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 116
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 53
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę i imbir drobno kroimy. Gruszki myjemy, nie obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na łyżce masła, dodajemy ryż i smażymy na średnim ogniu około 2 minut cały czas mieszając. Wlewamy wino i gotujemy aż odparuje. Następnie stopniowo wlewamy po odrobinie bulionu za każdym razem gotujemy do momentu aż ryż wchłonie płyn. Przed ostatnią "dolewką" bulionu dodajemy gruszki i imbir. Gdy ryż będzie już miękki danie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ser i podgrzewamy jeszcze około 2 minut.
Pieczone plastry gruszki: pół gruszki kroimy na cienkie plasterki wraz ze skórką, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia odwracamy na drugą stronę.