Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Na dużej patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone mięso, przyprawić papryką i usmażyć. Dodać posiekaną cebulę, po chwili dorzucić drobno pokrojony czosnek. Przyprawić solą. Zrobić miejsce i wsypać ryż.
Gdy ziarenka się zeszklą wlać wino, wymieszać i podgrzewać tak długo, aż alkohol się ulotni. Zalać częścią ciepłego rosołu. Mieszać i gotować dalej na małym ogniu. Gdy ryż wchłonie cały płyn dodać kolejną porcję wywaru.
Po 10 minutach, czyli mniej więcej w połowie gotowania, dorzucić pokrojone szparagi – bez główek (wcześniej odłamać zdrewniałe końcówki). Jakieś 2-3 minuty przed końcem dodać główki i starty na jarzynowych oczkach oscypek.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.
Wyjątkowo prosta i smaczna zapiekanka, dla wszystkich miłośników skandynawski...
Odsłon: 10006
Doskonale komponują się z mięsem. Przepis pochodzi z 434 odcinka programu "Ew...
Odsłon: 1164
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 103
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 201
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 96
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1088
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 103
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 201
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 96
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1088
Składniki
Na dużej patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone mięso, przyprawić papryką i usmażyć. Dodać posiekaną cebulę, po chwili dorzucić drobno pokrojony czosnek. Przyprawić solą. Zrobić miejsce i wsypać ryż.
Gdy ziarenka się zeszklą wlać wino, wymieszać i podgrzewać tak długo, aż alkohol się ulotni. Zalać częścią ciepłego rosołu. Mieszać i gotować dalej na małym ogniu. Gdy ryż wchłonie cały płyn dodać kolejną porcję wywaru.
Po 10 minutach, czyli mniej więcej w połowie gotowania, dorzucić pokrojone szparagi – bez główek (wcześniej odłamać zdrewniałe końcówki). Jakieś 2-3 minuty przed końcem dodać główki i starty na jarzynowych oczkach oscypek.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Litewskie cepeliny
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 453
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 1748