Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kurki nie trwa wiecznie choć w tym roku był wyjątkowo długi:). Na szczęście udało mi się zrobić solidne zapasy i mogę cieszyć się pysznym risotto z kurkami.
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 23
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 13
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 65
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 23
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 13
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 65
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, groszek odcedzamy z zalewy. Kurki oczyszczamy i myjemy. Jeśli mamy mrożone kurki, rozmrażamy je. Czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce.
Na suchej patelni smażymy boczek do zarumienienia. Dodajemy cebulę, czosnek i kurki, podsmażmy chwilę. Wsypujemy ryż, smażymy chwilę. Następnie dolewamy bulion, po 1 szklance, za każdym razem czekając aż ryż wchłonie wodę. Kiedy ryż zmięknie całkowicie dodajemy śmietanę oraz starty na tarce ser. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Przed podaniem możemy posypać serem i posiekaną natką pietruszki.