Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to potrawa, którą u mnie w domu wszyscy się zachwycają, więc może ktoś również zagustuje w tych smakach ;)
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4903
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 41
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 42
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 178
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4903
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 41
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 42
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 178
Składniki
Na maśle zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę. Dodać ryż i kurkumę, podsmażać przez ok.4-6 min.
Następnie dodać przygotowany wcześniej wywar. Często mieszamy i dolewamy bulionu do momentu, aż ryż będzie miękki.
Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć. Mięso mielone usmażyć z dodatkiem przypraw. Do gotowego ryżu dodajemy mięso, pieczarki, mieszamy i całość podgrzewamy przez kilka minut.
Gotowe podajemy np. na startym żółtym serze. Smacznego!