Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to potrawa, którą u mnie w domu wszyscy się zachwycają, więc może ktoś również zagustuje w tych smakach ;)
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 63
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 85
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 63
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 85
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Składniki
Na maśle zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę. Dodać ryż i kurkumę, podsmażać przez ok.4-6 min.
Następnie dodać przygotowany wcześniej wywar. Często mieszamy i dolewamy bulionu do momentu, aż ryż będzie miękki.
Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć. Mięso mielone usmażyć z dodatkiem przypraw. Do gotowego ryżu dodajemy mięso, pieczarki, mieszamy i całość podgrzewamy przez kilka minut.
Gotowe podajemy np. na startym żółtym serze. Smacznego!