Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z pęczaku z trocią"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 325
Polecam.
Odsłon: 780
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36355
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 444
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 325
Polecam.
Odsłon: 780
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36355
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 444
Składniki
ok. 45 minut
Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem. Pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać pieczarki oraz kaszę, krótko razem podsmażyć na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i gotować około 30 minut. W czasie gotowania porcjami dolewać bulion i wino. Często mieszać.
Rukolę opłukać, osuszyć, większe listki porwać w rękach na kawałeczki. Tymianek opłukać, pociąć na kawałeczki. Trochę zostawić do dekoracji. Filety z troci opłukać, osuszyć.
Rybę pokroić na porcje, posypać solą, tymiankiem i pieprzem. Smażyć na pozostałej oliwie po 2 minuty z każdej strony.
Risotto ewentualnie przyprawić do smaku, wymieszać z rukolą. Wyłożyć na talerze. Na każdej porcji położyć kawałki usmażonej ryby. Danie posypać grubymi wiórkami parmezanu, udekorować odłożonym tymiankiem oraz cząstkami limonki.Źródło: Życie na gorąco