Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25443
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19097
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21471
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25443
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19097
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21471
Składniki
Pieczarki obieramy nie odrywając nóżek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na patelni z łyżką masła. Na głębokiej patelni (lub jak ja w garnku) kroimy cebulę w kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła, gdy zeszkli się dodajemy przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku i wsypujemy ryż. Mieszamy aby się zeszklił (uważajmy aby nie przypalił się). Do ryżu wlewamy 1 chochle wywaru i mieszamy. Risotto gotujemy na dużym ogniu cały czas dolewając wywaru. Gdy nasz ryż jest już al dente zdejmujemy go z ognia, dorzucamy pieczarki i mieszamy. Ostatnimi produktami, które dodajemy do naszego risotto jest starty ser , 1 łyżka masła, natka pietruszki oraz oczywiście sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Garnek przykrywamy pokrywką i na chwilę odstawiamy.