Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kremowe risotto to świetny pomysł na szybki obiad. Smakuje rewelacyjnie. Potrzeba niewiele składników, żeby mieć świetny obiad w tygodniu. Wino można zastąpić bulionem, ale z winem będzie lepsze w smaku.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokroić. Pieczarki pokroić na półplasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z dodatkiem masła. Na gorący tłuszcz wrzucić cebulę i lekko zeszklić, następnie dodać czosnek, wymieszać i dodać pieczarki. Całość smażyć kilka minut, na koniec doprawić solą i pieprzem. Następnie na patelnię wsypać ryż, wymieszać i wlać 500 ml bulionu. Gotować ok. 20 minut aż ryż wchłonie bulion, można przykryć pokrywką. Po tym czasie wlać resztę bulionu i wino, wymieszać i gotować jeszcze przez 10 minut aż risotto zgęstnieje. Na koniec dodać łyżkę masła, wymieszać i gotowe. Risotto przełożyć na talerz, posypać natką pietruszki i tartym parmezanem. Krótki film z przepisem znajdziesz na moim kanale YouTube - Gotowanie Po Mojemu