Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezapomniamy smak, a do tego najadamy się do syta ;-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1275
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1275
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Składniki
Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Pieczarki pokrój na grube kawałki. Karczochy pokrój na ćwiartki.
W rondlu wymieszaj masło z oliwą i podgrzej. Dorzuć czosnek i cebulę. Zeszklij.
W drugim garnku zagotuj bulion.
Do garnka z czosnkiem i cebulą dorzuć ryż i pieczarki. Zamieszaj i wlej wino. Mieszaj do momentu kiedy ryż wchłonie całe wino.
Dolewaj bulion po pół szklanki. Kiedy ryż wchłonie bulion dolej kolejną porcję.
Kiedy skończy Ci się bulion w drugim garnku, poczekaj aż ryż wchłonie cały bulion i dorzuć karczochy i zielony groszek.
Gotuj do momentu, aż groszek zrobi się miękki.
Podaj swoim gościom.