Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezapomniamy smak, a do tego najadamy się do syta ;-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25395
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2496
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1269
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25395
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2496
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1269
Składniki
Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Pieczarki pokrój na grube kawałki. Karczochy pokrój na ćwiartki.
W rondlu wymieszaj masło z oliwą i podgrzej. Dorzuć czosnek i cebulę. Zeszklij.
W drugim garnku zagotuj bulion.
Do garnka z czosnkiem i cebulą dorzuć ryż i pieczarki. Zamieszaj i wlej wino. Mieszaj do momentu kiedy ryż wchłonie całe wino.
Dolewaj bulion po pół szklanki. Kiedy ryż wchłonie bulion dolej kolejną porcję.
Kiedy skończy Ci się bulion w drugim garnku, poczekaj aż ryż wchłonie cały bulion i dorzuć karczochy i zielony groszek.
Gotuj do momentu, aż groszek zrobi się miękki.
Podaj swoim gościom.