Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezapomniamy smak, a do tego najadamy się do syta ;-)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1450
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1368
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1450
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1368
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Pieczarki pokrój na grube kawałki. Karczochy pokrój na ćwiartki.
W rondlu wymieszaj masło z oliwą i podgrzej. Dorzuć czosnek i cebulę. Zeszklij.
W drugim garnku zagotuj bulion.
Do garnka z czosnkiem i cebulą dorzuć ryż i pieczarki. Zamieszaj i wlej wino. Mieszaj do momentu kiedy ryż wchłonie całe wino.
Dolewaj bulion po pół szklanki. Kiedy ryż wchłonie bulion dolej kolejną porcję.
Kiedy skończy Ci się bulion w drugim garnku, poczekaj aż ryż wchłonie cały bulion i dorzuć karczochy i zielony groszek.
Gotuj do momentu, aż groszek zrobi się miękki.
Podaj swoim gościom.