Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezapomniamy smak, a do tego najadamy się do syta ;-)
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 55
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 27
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 63
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 55
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 27
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 63
Składniki
Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Pieczarki pokrój na grube kawałki. Karczochy pokrój na ćwiartki.
W rondlu wymieszaj masło z oliwą i podgrzej. Dorzuć czosnek i cebulę. Zeszklij.
W drugim garnku zagotuj bulion.
Do garnka z czosnkiem i cebulą dorzuć ryż i pieczarki. Zamieszaj i wlej wino. Mieszaj do momentu kiedy ryż wchłonie całe wino.
Dolewaj bulion po pół szklanki. Kiedy ryż wchłonie bulion dolej kolejną porcję.
Kiedy skończy Ci się bulion w drugim garnku, poczekaj aż ryż wchłonie cały bulion i dorzuć karczochy i zielony groszek.
Gotuj do momentu, aż groszek zrobi się miękki.
Podaj swoim gościom.