Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, które nie zajmie Wam dużo czasu w kuchni. Jest dietetyczne, lekkostrawne, ale zarazem sycące, polecam
nóż, deska do krojenia, patelnia
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5625
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9479
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 224
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5625
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9479
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 224
Składniki
Obraną cebulę, paprykę, pieczarki oraz kurczaka pokroić w kostkę, ząbki czosnku w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać paprykę, chwilę smażyć, dodać mięso, smażyć chwilę, ale nie mieszać zbyt często, aby kurczak nie puścił wody. Dodać ryż, masło, jeszcze chwile smażyć, dodać pieczarki i pół łyżeczki tymianku. Smażyć wszystko razem, aż pieczarki się zeszklą. Wlać 250 ml gorącej wody, dodać pół łyżeczki soli. Gotować pod przykryciem pół godziny, aż ryż wchłonie wodę.
Gotowe risotto doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Przed podaniem posypać świeżym tymiankiem lub posiekaną natką pietruszki.