Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i zdrowy pomysł na lunch do zabrania do pracy. Z dodatkiem pieczonego mięsa oraz sałatki z pomidora będzie stanowić super pożywny i pełnowartościowy obiad. :)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Od selera odciąć jego grubą część. Łodygi umyć, osuszyć. Odciąć listki, które później posłużą nam do dekoracji, a łodygi pokroić w plasterki.
Cebulę obrać pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę, a następnie suchy ryż. Następnie zalać ryż połową porcji bulionu. Mieszać. Gotować przez 10 minut. Dodawać przez ten czas pozostały bulion. Pamiętać o mieszaniu.
Po 10 minutach dodać seler, mieszać. Gotować przez 20 minut stale mieszając. Przyprawić solą oraz pieprzem. W razie konieczności podlewać dodatkową wodą.
Smacznego! :)