Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i zdrowy pomysł na lunch do zabrania do pracy. Z dodatkiem pieczonego mięsa oraz sałatki z pomidora będzie stanowić super pożywny i pełnowartościowy obiad. :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Składniki
Od selera odciąć jego grubą część. Łodygi umyć, osuszyć. Odciąć listki, które później posłużą nam do dekoracji, a łodygi pokroić w plasterki.
Cebulę obrać pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę, a następnie suchy ryż. Następnie zalać ryż połową porcji bulionu. Mieszać. Gotować przez 10 minut. Dodawać przez ten czas pozostały bulion. Pamiętać o mieszaniu.
Po 10 minutach dodać seler, mieszać. Gotować przez 20 minut stale mieszając. Przyprawić solą oraz pieprzem. W razie konieczności podlewać dodatkową wodą.
Smacznego! :)