Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 197
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17430
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 197
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17430
Składniki
Do miseczki wsypać drożdże i cukier. Nalać ok 3/4 szklanki ciepłej wody i wymieszać. Powinna pojawić się pianka oznaczająca, że drożdże pracują. Dodać mąkę i zioła. Mieszać. Dodać olej, sól i wyrobić ciasto. Zostawić w miseczce pod ściereczką do czasu, aż podwoi swoją objętość. Najlepiej wstawić do zagrzanego do 50 stopni piekarnika. Piekarnik powinien być otwarty. Passatę wymieszać z olejem, ziołami, cukrem, solą. Suszone pomidory ze słoiczka pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki czarne też pokroić. Umyte, osuszone pieczarki pokroić w plasterki. Kiełbasę pokroić w półplastrki. Cebulkę pokroić w kostkę. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na papierze na czas nagrzewania piekarnika do 200 stopni. Ciasto posmarować sosem pomidorowym. Posypać połową sera mozzarella. Ułożyć cebulkę, kiełbaskę, pieczarki, pomidory i oliwki. Ponownie posypać serem mozzarella i chedarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 12-15 min. Gotową pizzę podzielić na porcje. Lekko przestudzoną można posypać rukolą. Smacznego