Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej z kurczaka przygotowujemy piersi, ja dzisiaj zaproponuje roladki z pysznym farszem guacamole. Nie dość, że szybkie to jeszcze pyszne i zdrowe! Standardowo do guacamole używa się pomidorów. Ja zamieniłam je na czerwona paprykę, ponieważ jest słodsza, twardsza i bardziej chrupiąca.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1868
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1203
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1868
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1203
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Składniki
Przygotowujemy guacamole. Awokado rozcinamy na pół, wyjmujemy pestkę, a miąższ przekładamy do miseczki. Paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę, wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami dodajemy do awokado. Całość rozdrabniamy widelcem. Guacamole nie musi być idealnie gładkie, dobrze jest gdy wyczuwamy w nim kawałki owocu.
Piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy i dokładnie rozbijamy tłuczkiem aby powstały cienkie kotlety. Każdą z nich posypujemy solą, pieprze, czubricą, a następnie nakładamy sporą łyżkę guacamole i zwijamy. Rolady obtaczamy w jajku, bułce, a następnie smażymy na gorącym oleju z obu stron by mięso się przyrumieniło i doszło w środku.