Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej z kurczaka przygotowujemy piersi, ja dzisiaj zaproponuje roladki z pysznym farszem guacamole. Nie dość, że szybkie to jeszcze pyszne i zdrowe! Standardowo do guacamole używa się pomidorów. Ja zamieniłam je na czerwona paprykę, ponieważ jest słodsza, twardsza i bardziej chrupiąca.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Przygotowujemy guacamole. Awokado rozcinamy na pół, wyjmujemy pestkę, a miąższ przekładamy do miseczki. Paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę, wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami dodajemy do awokado. Całość rozdrabniamy widelcem. Guacamole nie musi być idealnie gładkie, dobrze jest gdy wyczuwamy w nim kawałki owocu.
Piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy i dokładnie rozbijamy tłuczkiem aby powstały cienkie kotlety. Każdą z nich posypujemy solą, pieprze, czubricą, a następnie nakładamy sporą łyżkę guacamole i zwijamy. Rolady obtaczamy w jajku, bułce, a następnie smażymy na gorącym oleju z obu stron by mięso się przyrumieniło i doszło w środku.