Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na roladę drobiową faszerowaną kiełbasą i żółtym serem, skąpaną w kremowym sosie śmietanowym. Rolada jest pożywna i soczysta, a sos doskonale podkreśla smak całości. Smacznie polecam to połączenie :)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i włókien piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą, aby uniknąć rozerwania się delikatnego mięsa kurczaka. Każdy rozbity kotlet posypujemy przyprawą do kurczaka, a na jednym z brzegów układamy plaster żółtego sera i pokrojoną w paski kiełbasę - zawijamy roladę. * Roladę możemy obwiązać sznurkiem spożywczym, aby podczas smażenia nie rozpadła się.
Zawinięte rolady obsmażamy delikatnie w obu stron na oleju rzepakowym, a następnie podlewamy je 100 ml bulionu drobiowego i dusimy pod przykryciem około 10 min (po 5 minutach odwracamy roladę na drugą stronę).
Po tym czasie przekładamy rolady na talerzyk i ściągamy sznurek. Pozostały ze smażenia bulion mieszamy ze śmietaną i zagotowujemy. Sos doprawiamy solą do smaku, wkładamy do niego rolady i dusimy jeszcze przez około 1 minutę.
Gotowe rolady podajemy polane sosem śmietanowym oraz z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)