Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rolada drobiowa to połączenie kurczaka z warzywami. Mięsko delikatne , kruche . Roladki z warzywami to bardzo smaczna propozycja na szybki, smakowity obiad.
nóż, sitko, tarka, głębsza patelnia, garnuszek,
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 111
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 111
Składniki
Filet z kurczaka po oczyszczeniu , umyciu i osuszeniu ponacinać i rozbić na płaty uważając by nie porobić dziur. Każdy płat oprószyć solą pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Połowę brokułu rozdzielić na różyczki, odciąć łodyżki, a następnie zalać gorąca wodą tak na 3 minuty po czym odsączyć na sitku. Ser żółty i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do miski i wymieszać . Na przygotowane płaty nałożyć małe kawałki różyczek brokułu, nałożyć farsz z sera i marchewki , posypać mieszanką polskich ziół, zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną . Roladę posmarować oliwą i oprószyć również ziołami . Przygotowane rolady włożyć na rozgrzany tłuszcz podsmażyć , a następnie dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.( u mnie około 40 minut). Po usmażeniu nitkę z rolad odwinąć a roladę pokroić w plastry o grubości 1, 5 cm. Podawać z ziemniakami lub kluskami albo nawet z frytkami i ulubioną surówką. Można również podać jako smaczną przekąskę.
Przygotowanie rolad i nałożenie farszu.
Rolady gotowe do smażenia.
Rolady po usmażeniu.
Pyszne rolady drobiowe z warzywami gotowe do podania.