Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja podałam z barszczem czerwonym
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 454
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666398
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 171
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 782
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5859
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1018
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 454
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666398
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 171
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 782
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5859
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1018
Składniki
1. mąkę wsypac do misko, zrobic dołek, wsypać cukier, sól, drożdże, zalać 1/3 szkl letniego mleka, wymieszć, odstawić w ciepłe miejsce, żeby drożdże urosły, po tym czasie dodać jajko oraz ciepłe mleko, wyrobic ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. na oleju podsmazyć mięso, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, czosnek oraz oregano, doprawić sosem sojowym, sola i pieprzem, dusić do odparowania płynu, wystudzić, 3. pora umyć, pokroić w plasterki, rozgrazać olej, wrzucić pora, smazyc chwile, dodac pokrojone w plasterki pieczarki, smazyc do odparowania płynu, doprawić, wystudzić, 4. wyrosnięte ciasto przełożyć na stolnice, rozwałkować na kształt prostokąta, wyłozyć mięso, rozsmarować, na mięsie rozsmarować pieczarki, posypać startą mozzarellą, zwinąć roladę, posmarować jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 45 min, smacznego