Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja podałam z barszczem czerwonym
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 440
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 163
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 440
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 163
Składniki
1. mąkę wsypac do misko, zrobic dołek, wsypać cukier, sól, drożdże, zalać 1/3 szkl letniego mleka, wymieszć, odstawić w ciepłe miejsce, żeby drożdże urosły, po tym czasie dodać jajko oraz ciepłe mleko, wyrobic ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. na oleju podsmazyć mięso, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, czosnek oraz oregano, doprawić sosem sojowym, sola i pieprzem, dusić do odparowania płynu, wystudzić, 3. pora umyć, pokroić w plasterki, rozgrazać olej, wrzucić pora, smazyc chwile, dodac pokrojone w plasterki pieczarki, smazyc do odparowania płynu, doprawić, wystudzić, 4. wyrosnięte ciasto przełożyć na stolnice, rozwałkować na kształt prostokąta, wyłozyć mięso, rozsmarować, na mięsie rozsmarować pieczarki, posypać startą mozzarellą, zwinąć roladę, posmarować jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 45 min, smacznego