Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie mięso w sam raz na wiosnę, dietetyczne.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Składniki
Marchewkę z groszkiem obgotuj w osolonym wrzątku przez 8 min. Potem odcedź i przestudź.
Mięso ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem, najlepiej z młynka.
Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą, dodaj marchewkę z groszkiem i wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Przełóż do brytfanki, posmaruj oliwą i podlej szklanką wody.
Wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 min w temp. 200 st. W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.