Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie mięso w sam raz na wiosnę, dietetyczne.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17922
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 465
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 963
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7447
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8836
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17922
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 465
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 963
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7447
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8836
Składniki
Marchewkę z groszkiem obgotuj w osolonym wrzątku przez 8 min. Potem odcedź i przestudź.
Mięso ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem, najlepiej z młynka.
Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą, dodaj marchewkę z groszkiem i wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Przełóż do brytfanki, posmaruj oliwą i podlej szklanką wody.
Wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 min w temp. 200 st. W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.