Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie mięso w sam raz na wiosnę, dietetyczne.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 180
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20105
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 180
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20105
Składniki
Marchewkę z groszkiem obgotuj w osolonym wrzątku przez 8 min. Potem odcedź i przestudź.
Mięso ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem, najlepiej z młynka.
Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą, dodaj marchewkę z groszkiem i wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Przełóż do brytfanki, posmaruj oliwą i podlej szklanką wody.
Wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 min w temp. 200 st. W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.