Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie mięso w sam raz na wiosnę, dietetyczne.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 42
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 55
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 14
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5073
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 120
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 42
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 55
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 14
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5073
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 120
Składniki
Marchewkę z groszkiem obgotuj w osolonym wrzątku przez 8 min. Potem odcedź i przestudź.
Mięso ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem, najlepiej z młynka.
Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą, dodaj marchewkę z groszkiem i wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Przełóż do brytfanki, posmaruj oliwą i podlej szklanką wody.
Wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 min w temp. 200 st. W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.