Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta rolada z suszonymi owocami. Tak przygotowane mięsko jest kruche , soczyste, wprost rozpada się w ustach , a suszone owoce dodają mięsku dodatkowego , wyrazistego smaku.
nóż, głębsza patelnia , ręcznik papierowy, miseczka, tłuczek, ręcznik papierowy, nitka kuchenna
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418043
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418043
Składniki
Morele opłukać , osuszyć włożyć do miseczki i zalać półsłodkim białym winem odstawić na 20 - 30 minut. Filet z indyka opłukać, oczyścić z błonek, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć wzdłuż aby powstał długi płat, lekko rozbić aby nie porobić dziur. Masło (miękkie )wymieszać z solą, tymiankiem i odrobiną ziół prowansalskich. Płat wysmarować musztardą, następnie masłem z przyprawami, oprószyć pieprzem. Na płacie rozłożyć pokrojone w paski morele oraz śliwki suszone. Całość obsypać płatkami migdałów. Ciasno zwinąć , obwiązać nicią kuchenną. Na patelni rozgrzać masło klarowne włożyć roladę i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości tak około 80 - 90 minut, polewając od czasu do czasu gorącym bulionem. Z wytworzonego podczas duszenia płynu zrobić sos.