Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta rolada z suszonymi owocami. Tak przygotowane mięsko jest kruche , soczyste, wprost rozpada się w ustach , a suszone owoce dodają mięsku dodatkowego , wyrazistego smaku.
nóż, głębsza patelnia , ręcznik papierowy, miseczka, tłuczek, ręcznik papierowy, nitka kuchenna
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326323
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12055
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16751
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5449
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326323
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12055
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16751
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5449
Składniki
Morele opłukać , osuszyć włożyć do miseczki i zalać półsłodkim białym winem odstawić na 20 - 30 minut. Filet z indyka opłukać, oczyścić z błonek, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć wzdłuż aby powstał długi płat, lekko rozbić aby nie porobić dziur. Masło (miękkie )wymieszać z solą, tymiankiem i odrobiną ziół prowansalskich. Płat wysmarować musztardą, następnie masłem z przyprawami, oprószyć pieprzem. Na płacie rozłożyć pokrojone w paski morele oraz śliwki suszone. Całość obsypać płatkami migdałów. Ciasno zwinąć , obwiązać nicią kuchenną. Na patelni rozgrzać masło klarowne włożyć roladę i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości tak około 80 - 90 minut, polewając od czasu do czasu gorącym bulionem. Z wytworzonego podczas duszenia płynu zrobić sos.