Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mięsa wieprzowego i sera. Usmażone plastry rolady możemy podać z ugotowaną fasolką szparagową i ketchupem.
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1021
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 100
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1021
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto: W miseczce robimy z podanych składników ciasto, takie jak na naleśniki.
Wykonanie dania: Dodajemy do mielonego mięsa jajka, sól, pieprz, majeranek, przeciśnięty czosnek i startą cebulę. Dokładnie wyrabiamy mięso. Rozkładamy spożywczą folię i na niej układamy prostokąt z mielonego mięsa. Na rozłożone mięso układamy warstwę sera żółtego, startego na wiórki.
Całość zwijamy za pomocą folii w baton. Zawijamy końce z obu stron. Baton wkładamy na 60 minut do zamrażalki. Po godzinie wyjmujemy baton, odwijamy z folii i kroimy w talarki o grubości 3 cm.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Talarki zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rumiany kolor, kilkukrotnie przewracając.
Musimy chwilę smażyć żeby mięso nie było surowe. Gotowe talarki z serem podajemy z ketchupem i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!