Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mięsa wieprzowego i sera. Usmażone plastry rolady możemy podać z ugotowaną fasolką szparagową i ketchupem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 721
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 721
Składniki
Ciasto: W miseczce robimy z podanych składników ciasto, takie jak na naleśniki.
Wykonanie dania: Dodajemy do mielonego mięsa jajka, sól, pieprz, majeranek, przeciśnięty czosnek i startą cebulę. Dokładnie wyrabiamy mięso. Rozkładamy spożywczą folię i na niej układamy prostokąt z mielonego mięsa. Na rozłożone mięso układamy warstwę sera żółtego, startego na wiórki.
Całość zwijamy za pomocą folii w baton. Zawijamy końce z obu stron. Baton wkładamy na 60 minut do zamrażalki. Po godzinie wyjmujemy baton, odwijamy z folii i kroimy w talarki o grubości 3 cm.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Talarki zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rumiany kolor, kilkukrotnie przewracając.
Musimy chwilę smażyć żeby mięso nie było surowe. Gotowe talarki z serem podajemy z ketchupem i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!